اتفاقات زیادی هستند که میتوانند حال شما را بد کنند و برخی از آنها حتی از کنترل شما خارج است. اما خوراکی هایی هایی هستند که مصرفشان کمک می کند که حال بدتان تبدیل به حال خوب شود. با ما در اد امه این مقاله از مجله گزنه همراه باشید.
این مواد غذایی به شما کمک میکند که حال خوبی داشته باشید:
۱- شکلات تلخ
دفعه بعد که احساس ناراحتی کردید، یک تکه شکلات تلخ بخورید. این خوراکی خوشمزه با پیغامبرهای شیمیایی مغز که مسئول تنظیم میزان انرژی خلق و خو هستند، ارتباط متقابل دارد.
همچنین بخوانید: ۵ تاثیر عالی شکلات تلخ برای لاغری
۲- چای سبز
این نوشیدنی باستانی ابزاری عالی برای دور کردن افسردگی در جامعه مدرن است. بررسی های زیادی از مطالعات انجام شده توسط محققان در چین نشان داد که نوشیدن سه فنجان در روز چای با نگرش مثبت همراه است.
علاوه براین گزارش منتشر شده در تغذیه بهداشت عمومی نشان داد که افراد شرکت کننده در مطالعه که چهار فنجان یا بیشتر چای سبز در روز نوشیدند خلق و خوی مثبت تری را نشان دادند.
دو عامل میتواند در این زمینه نقش بازی کند. چای، به خصوص نوع سبز آن، آنتی اکسیدان کاتچین را فراهم می آورد که معلوم شده است به عملکرد مغز و افزایش تعادل مناسب هورمون استرس (کورتیزول) کمک میکند.
علاوه بر این، یک لیوان چای می تواند ال- تیانین را برای شما تامین کند، اسید آمینه ای که به نظر می رسد هوشیاری شما را افزایش میدهد.
همچنین بخوانید: ۱۵ فایده بی نظیر چای سبز برای پوست ، مو و زیبایی
۳– کشمش
کشمش جز خوراکی های مفید برای سلامت دهان و دندان می باشد و باعث پیشگیری از افسردگی میشود.
کشمش هرچند شیرین است اما قند آن مانند ساکاروز یا قند آشپزخانه نیست که موجب تخریب دندانها شود بلکه این خوردنی منبع غنی از «فیتوکمیکال»هایی است که باکتریهای موثر در پوسیدگی دندانها را از بین میبرند.
همچنین برخی ترکیبهای موجود در کشمش بر رشد باکتریهای مرتبط با بیماریهای لثه تاثیرگذارند و مانع از تکثیر آنها میشوند.
۴- بذر کتان
میتوانید از فواید بهبود دهنده های خلق و خو به وسیله اضافه کردن مقداری از این دانه، که یکی از منابع گیاهی امگا-۳ است، به وعده های غذایی خود استفاده کنید.
این دانه در حال حاضر یک ماده محبوب برای اسموتیها، غلات و ماست به حساب می آید.
به دلیل اینکه این دانه، فوق العاده پوسته محکمی دارد، ابتدا آن را در یک غذاساز یا دستگاه خردکن، خرد کنید تا مواد مغذی آن بتواند جذب سیستم بدنی شما شود.
۵- قارچ
این گیاه، یک منبع بسیار خوب از ویتامین ب۶ است که پیریدوکسین نامیده میشود و به ساخت هورمون سرتونین کمک میکند. ک
م بودن سطح سرتونین با افسردگی در ارتباط است. اما خلق و خوی شما تنها چیزی نیست که تحت تأثیر کمبود ویتامین ب۶ است، بلکه خستگی مفرط و احساس بیماری نیز به این مسأله مرتبط است.
حتی یک میلی گرم کمتر از این ماده مغذی حیاتی، میتواند تأثیر منفی بر روی سیستم عصبی شما بگذارد. علاوه بر این، کمبود ویتامین ب۶، ارتباط مستقیم با افسردگی دارد.
خانمهای زیر ۵۰ سال، روزانه به ۲/۱ میلی گرم و خانمهای بالای ۵۰ سال، روزانه به ۵/۱ میلیگرم از این ویتامین نیاز دارند. آقایان پایین ۵۰ سال به ۳/۱ میلیگرم و بالای ۵۰ سال به ۷/۱ میلیگرم احتیاج دارند.
۶- ماهی
میدانید که مصرف ماهی های غنی از امگا-۳، نه تنها از بروز سرطان جلوگیری میکند بلکه باعث بهبود حالات روحی شما شده و مشکلات خلق و خوی شما را با تأثیرگذاشتن برروی انتقال دهنده های عصبی «شادی ساز» به وسیله کاهش التهابی که میتواند به سلولهای مغزی آسیب بزنند، بهبود بخشد.
اگر شما علاقه ای به خوردن ماهی ندارید، به جای آن روزانه یک قرص روغن ماهی بخورید.
همچنین بخوانید: ۱۴ دلیل مهم برای مصرف ماهی
۷- عدس
اسیدفولیک به طور طبیعی در غذاها یافت میشود و فولات نام دارد. نزدیک چهل درصد از افرادی که دچار افسردگی هستند، کمبود اسیدفولیک دارند. افراد بزرگسال در یک روز به ۴۰۰ میکروگرم و خانمهای باردار به ۶۰۰ میکروگرم نیاز دارند.
یکی از بهترین منابع برای فولات که در آشپزخانه ها موجود است، عدس پخته است که در هر پیمانه آن ۳۵۸ میکروگرم فولات وجود دارد.
۸- کلم پیچ
یخچال خود را به پر از این دسته از سبزیجات کنید تا به شما کمک کند شادتر باشید. در بخش مطالعه بهداشت عمومی هاروارد کشف شد افرادی که در خون آنها غلظت بالایی کاروتنوئید، یک دسته از آنتی اکسیدان، وجود دارد بیشتر احتمال دارد که نگاهی خوش بینانه به زندگی داشته باشند.
کاروتنوئید ها شامل بتا کاروتن، آلفا کاروتن، لیکوپن، و لوتئین هستند که همه آنها رنگدانه های گیاهی می باشند که رنگ روشن سبزیجات و میوه های مختلف به خاطر وجود آنهاست.
آنها در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز نقش بسزایی دارند.کلم پیچ و همچنین بسیاری از میوه ها و سبزیجات سرشار از کاروتنوئید هستند.
همچنبن بخوانید: خواص و مضرات کلم قرمز برای سلامتی و کاهش وزن
۹- بادام هندی
محققین دریافته اند که روی نقش بزرگی در عکس العمل مغز و بدن ما در مقابل استرس ایفا میکند. کمبود این ماده معدنی حیاتی میتواند منجر به افسردگی، پرخاشگری و اختلالات یادگیری و حافظه شود.
محققان ایتالیایی کشف کرده اند که اصولاً میزان روی در خون افرادی که دچار افسردگی هستند، پایین تر است.
میزان روی مورد نیاز روزانه افراد ۸ میلی گرم برای خانمها و ۱ میلی گرم برای آقایان است که یک انس ابادام هندی دارای ۶/۱ میلیگرم روی است.
۱۰- غلات غنی شده
اگر شما حال روحی خوبی ندارید، برای صبحانه غلات کامل را انتخاب کنید. این صبحانه قدرت بهبود دهی خلق و خوی شما را به میزان دو برابر بهتر از وضعیت کنونی دارد. خوراکی
بعضی از این غلات با اسید فولیک غنی شده اند. (برچسب روی جعبه را با دقت مطالعه کنید). همچنین یک وعده غلات صبحانه غنی شده میتواند ۲۵ درصد از میزان مورد نیاز روزانه روی را مرتفع سازد.
۱۱- نخود
نخود یک منبع خوب از منیزیم است و دریافت میزان کافی از منیزیم بر روی سطح سروتونین تأثیر میگذارد که خود باعث بهتر شدن خلق و خوی شما میشود.
کمبود این ماده معدنی با افزایش ریسک ابتلا به افسردگی و اضطراب ارتباط دارد.
۱۲- کفیر
کفیر نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانههای کفیر است که سرمنشأ آن کوههای قفقاز در روسیه میباشد. کفیر دارای عطر و طعم بسیار مطلوبی است. خوراکی
دانشمندان بیش از پیش ارتباط بین معده و مغز انسان را اثبات میکنند، و توافقی همگانی و رو به رشدی وجود دارد که نشان میدهد داشتن جمعیتی قوی از باکتری های سالم در دستگاه گوارش شما ممکن است شما را شادتر نگه دارد.
مطالعه ای در آرشیو بین المللی پزشکی گزارش داد زنانی که دو بار در روز به مدت یک ماه ماست غنی از پروبیوتیک خوردند فعالیت کمتری در مناطق انگیختگی خاصی از مغز خود را در ارتباط با اضطراب عاطفی تجربه کردند.
کفیر خوش عطر و بو همانند دیگر محصولات لبنی منبع خوب ویتامین B12 می باشد. محققان در مجله تغذیه بین کمبود ویتامین B12 و نداشتن حال روحی خوب ارتباطی پیدا کردند.